SLIM te werk gaan!

06-12-2021

Begin van het jaar 2021 startte SamenMeester een coachtraject met een leidinggevende van 25 engineers. Vanwege het juiste moment en de toegevoegde waarde van het SLIM subsidie traject, waarbij de overheid MKB bedrijven stimuleert om leren en ontwikkelen vanzelfsprekend te maken, zijn we samen dit SLIM traject gestart.
 
Leidinggevende: "We hebben er wat maanden op moeten wachten en zijn in september 2021 van start gegaan. Ik geloof dat we middels dit traject de potenties binnen het team optimaler zullen benutten en we hiermee werken aan o.a. het zelfbewustzijn van ons team. Het is fijn dat Inge de sector kent en zich vrij voelt de medewerkers te triggeren. Dat hebben we allen mogen ervaren tijdens de energizer bij de plenaire aftrap. Het team staat open voor het traject en is er klaar voor".
 
Het traject bestaat uit drie fases verdeeld over ongeveer een half jaar. Een enquête, persoonlijke gesprekken en assessments zijn o.a. onderdeel van dit SLIM traject. SamenMeester heeft een nulmeting voor positieve gezondheid hier aan toegevoegd. Hierin wordt aangegeven hoe de medewerkers idealiter met hun eigen gezondheid zouden moeten omgaan. Uiteindelijk ontvangt het bedrijf een methodiek om alle bevindingen te vertalen naar de praktijk.

De persoonlijke gesprekken tijdens de eerste fase gaven meteen al mooie persoonlijke inzichten en zorgden voor positieve gedragsveranderingen bij medewerkers. Twee medewerkers die hun ervaringen delen:

“Het gesprek was grotendeels een eyeopener voor mij. Soms kan praten met een ‘’vreemde’’, om het zo maar even te zeggen, heel veel goeds brengen. Dit heb ik bij het gesprek met jou ook zo ervaren. Ik ben met mijn gedachten iets meer bij de realiteit gekomen en heb bepaalde keuzes durven maken die voor mijzelf beter zijn. Ik merk nu al dat ik me minder aantrek wat mensen van die keuzes vinden. Het maakt me weinig tot niets meer uit.”

“Vandaag een mooi open gesprek gehad met Inge. Op een onverwachte manier laat ze je nadenken over zaken waar je niet (echt) over nadenkt maar die je in het dagelijkse leven (onbewust) bezig houden. Met hoe je je presenteert, wat je bezig houd, waar je tegen op kunt zien en dergelijke. Een heerlijke manier om met outside technische mensen (met vaak praktische oplossingen) te praten en te leren over zaken die je bezighouden. Ik kijk er naar uit om samen de nog volgende gesprekken in te gaan.“ 

Iedere fase kent een plenaire terugkoppeling. Voor de afronding van fase één had SamenMeester het team bij het Rusttheater ontvangen. Weg van de werkvloer en in een huiselijke setting incl. een inspirerend verhaal van Jan Steggink (eigenaar en oprichter van het Rusttheater). Om het plaatje compleet te maken had SamenMeester alle engineers verrast met een klankschaalsessie (na aanleiding van de persoonlijke gesprekken en persoonlijke behoeftes heeft SamenMeester dit ingeschat en aangeboden). Techneuten die "uit hun hoofd stapten" en de uitdaging aangingen. Sommigen met de ogen dicht, luisterden naar de klanken en daarna ontspannen naar huis. Een medewerker deelt haar ervaring:

“Bedankt voor de fijne bijeenkomst afgelopen maandag! Ik ging naar huis met een wazig, ontspannen hoofd van de klankschaalsessie. Ik vond het verhaal van Jan ook erg inspirerend, het sloot aan bij het gevoel waar ik nu mee rondloop en uit probeer te breken. Ik zou elke dag wel in zo’n inspirerende omgeving willen zijn met mensen die mij prikkelen en laten groeien. Dat is het gevoel dat nu het meest blijft hangen.”

Op dit moment zitten we midden in de uitvoering van fase twee waarbij CVI assessments worden afgenomen. Het uitgebreide rapport en kansen voor persoonlijk groei worden individueel besproken. Ook deze fase sluiten we plenair af, aangezien hier mooie output uitkomt voor teamoptimalisatie.

Wil je weten wat de leidinggevende heeft gehad aan zijn coaching? Lees hier zijn verhaal. 

Wil je meer weten over de CVI assessments? Lees dan hier verder.

Wil jij ook gebruik maken van een SLIM traject? Wees dan SLIM en neem contact op.

Klik hier voor meer blogs