Ik gun iedereen galstenen

12-11-2019

Soms heb je een schop onder je kont nodig, soms moet je je handen eerst branden of je kop stoten om er achter te komen dat jouw handelen niet de beste keuze was.

6 jaren geleden waren de galstenen die ik kreeg mijn figuurlijke schop onder de kont, een wake up call. Mijn lichaam heeft mij niet in de steek gelaten. Ikzelf had mijn lichaam in de steek gelaten. Door eens goed in de spiegel te kijken, niet weg te lopen voor mijn situatie maar juist eens goed kijken wat zich nou eigenlijk afspeelde, gaf mij het inzicht dat ik deze zeer vervelende pijnlijke galstenen toch eigenlijk dankbaar moest zijn.

Dit was de druppel, de trigger om mijn leven anders in te richten. Ik dacht alles op orde te hebben (werk, voeding, beweging, kennis, ervaring etc), maar toch bleek dat niet zo te zijn. Mijn lichaam gaf dat immers aan. Gefascineerd in hoe het menselijk lichaam werkt, heeft dit voor mij IETS in beweging gebracht. Iets waar ik mij, toen ik middenin die pijn zat, niks bij kon voorstellen. Iets waar ikzelf niet eens weet van had.

Maar nu, na deze ervaring zoveel jaren later, zie ik pas echt in wat duurzaamheid kan betekenen. Zelf heb ik ervaren dat je krachten in jezelf hebt waarvan je niet eens weet dat je ze hebt. Ik een hernieuwde versie van mijzelf ben geworden, maar als men dit 7 jaren geleden tegen mij had gezegd, ik ze zou hebben uitgelachen. Het mij zoveel meer rust, geluk, wijsheid, balans en rijkdom heeft gegeven. Iets wat haast niet in woorden te omschrijven is.

Dat zoiets alles omvattend groots is ontstaan uit zoiets kleins maakt mij nieuwsgierig en geeft mij de drive om elders ook iets in beweging te brengen. Heb jij die schop onder je kont gekregen of nodig? Zegt jouw lichaam stop? Heeft jouw afdeling behoefte aan verandering of moet er een “galsteen” verwijderd worden op jouw werkplek om weer met plezier te kunnen werken? SamenMeester helpt jouw organisatie en medewerkers vooruit. Vooruit in vitaliteit.

Klik hier voor meer blogs