"Prettig dat iemand de rol van verbinder op zich nam"

05-12-2019

Al meer dan 25 jaar is Harold Stuiver afgipser bij Eissink plafond- en wandsystemen. Een zeer ervaren vakman, die werkte aan en voor de meest uitdagende bouwprojecten en opdrachtgevers. Aan één van die projecten heeft hij bijzondere herinneringen. Inge Meester speelde hierin een belangrijke rol.

“In opdracht van KP Interieur werkten we aan de renovatie van  een bedrijfspand in Enschede. Het project liep stroef. De plannen waren van tevoren volledig afgestemd met de opdrachtgever. Maar toen de bouw eenmaal gestart was, veranderde de boel met het moment. De opdrachtgever kwam elke dag langs met nieuwe inzichten. Hadden we net een glaswand geplaatst, kon hij er de volgende dag weer uit. Dat soort dingen. De onduidelijkheid en veranderlijkheid werkten frustrerend voor ons als bouwvakkers. Daarnaast schoot de bouw niet op en leidden de ad-hoc beslissingen van de opdrachtgever tot extra kosten.

Positief samenwerken

De onrust op de bouw bleef gelukkig niet onopgemerkt door de projectleider. Door drukte op andere projecten was hij niet in de gelegenheid om deze bouw dagelijks zelf te begeleiden. Daarom deed hij een beroep op Inge; een enthousiaste vakvrouw met verstand van én gevoel voor de mensen op de bouw. Haar opdracht: een helpende hand bieden en zorgen dat alle partijen op een positieve manier konden samenwerken. Dat deed ze op een bewonderenswaardige manier. Vooral door te luisteren naar wat er bij iedereen speelde. Gedurende het project kwam Inge elke dag een uurtje ‘buurten’ op de bouw. Ze was ons directe aanspreekpunt. Tijdens een bak koffie hoorde ze aan waar we tegenaan liepen. Het hielp dat ze recht-door-zee en heel toegankelijk is, humor heeft en haar mannetje staat op de bouwplaats. Ze dwong bij iedereen respect af. Daarnaast was het prettig dat iemand de rol van verbinder op zich nam en niet dacht in problemen, maar in oplossingen. Dit heeft voor een ommekeer gezorgd in het project. Er werd meer geluisterd en gepraat, van directiekamer tot in de bouwkeet, en zo heeft Inge een hele positieve impuls gegeven. Haar persoonlijke aandacht, energie, en daadkracht brachten de boel in een stroomversnelling. Uiteindelijk is het een prachtig gebouw geworden, waar iedereen, ondanks de frustraties aan het begin, met een goed gevoel op terugkijkt.”

Klik hier voor meer blogs