In een flow, maar hoe dan?

07-09-2020

Heb jij dat ook wel eens, dat je in een flow zit? Dat had ik afgelopen week.

Wat maakte dat ik in deze flow zat? Hoe doe je dat? Wat heb ik dan gedaan, vraag je je natuurlijk af.

Maandag begon mijn week met een uurtje wandelen met mijn moeder. Als het even kan plan ik al mijn afspraken daar graag omheen. Daarna door naar Ter Horst wonen & projecten en heb gesproken met Wilfred Koek, Charissa Eggelte-Milder en enkele andere medewerkers over het verbetertraject waar we mee bezig zijn om Ter Horst nog succesvoller te maken. De dag afgesloten met een Algemene Ledenvergadering bij voetbalvereniging De Tubanters.

Dinsdag een taartje gegeten vanwege de eerste werkdag van onze verenigingsmanager bij De Tubanters. Een grote stap vooruit op het gebied van oog voor elkaar, samenwerkingen en proffecionalisering van onze club. Daarna heb ik mij thuis opgesloten voor het maken van een offerte en mijn administratie. S 'avonds mijn wekelijks terugkerende ontspanmomentje bij de Golden Tree voor Qigong.

Woensdagochtend gemountainbiked met de Twenste Dames Waaier waar ik vanaf nu ook lid van ben. Dank Maarten Nijland en Simone Hakenberg voor weer een leerzame clinic. S 'middags een medewerker van Obimex wandelend gecoacht op leefstijl. Wat een stappen vooruit heeft deze man gezet en wat super gaaf dat directe collega's op de werkvloer dit ook opvallen en terugkoppelen.

Donderdag stond in het teken van het verbreden van mijn netwerk. Gesproken met Leonie Meeuwszen, een echte Topvrouw in de Bouw & Infra als je mij vraagt (en dat al op je 27ste). Visie, daadkracht, toegankelijk en klantvriendelijk. Een top combi van harde en zachte kwaliteiten. Tijdens de lunch Katja Steintjes gesproken over de CVI tool om mensen middels dit assessment inzicht te geven in wie ze van nature zijn. Waar je energie van krijgt en waar je kernkwaliteiten liggen. Ga ik deze tool ook inzetten? De dag afgesloten met een bestuursvergadering bij de voetbal en een borrel aan de bar (elke vorm van financiële bijdrage is welkom in deze Corona periode, proost).

Vrijdag een filmpje gemaakt over de voorbereidingen van SamenMeester On Tour met Linda Bennink. Samen met haar ga ik binnenkort bij bouwbedrijven op bezoek voor het geven van een presentatie op het gebied van vitaliteit en duurzaam inzetbare medewerkers. Linda en ik vullen elkaar aan in kennis, kunde, visie en competenties. ‘s middags weer in mijn comfortzone tijdens een gesprek met Monique Wulferink om elkaars ervaringen te delen en privé en zakelijk in te zetten en zo elkaar vooruit te helpen. Mijn NLP kennis en tools daarbij ook ingezet en weer een super ervaring (bij ons beide). Zo gaaf.

Tja een lekker weekje maar hoezo dan flow?

Als je mij vraagt zijn daarvoor diverse knoppen, die invloed hebben op mijn vitaliteit, aan bod gekomen. Weet ik goed wie ik ben, waar mijn kwaliteiten en valkuilen liggen en hoe ik mijn batterij oplaad. Daardoor ben ik dicht bij mijzelf gebleven als persoon (heb de cvi zelf gedaan, verklaard meteen de flow). Tevens heb ik 5 kernwaarden (balans, resultaat, oprecht, groei en samen) die mij richting en houvast geven door de dagen/ weken heen.  Deze dienen als een kapstok waar ik mijn activiteiten aan "toets." Dit alles tesamen zorgt voor een flow.

Hoe was jou week? Aan welke knoppen heb jij gedraaid die positief invloed hebben op je vitaliteit? Wie ben jij van nature? Wat zijn jouw kernwaarden die jou houvast geven door de dag heen?

Super interessant om eens stil te staan bij deze vragen als jij in je vitaliteit vooruit wilt. Hulp nodig? Samen komen we vooruit, vooruit in vitaliteit.

Klik hier voor meer blogs