"Ik voel me gelukkig en ben een betere versie van mijzelf"

09-06-2022

Door een hernia heeft Nico Alp (43) aan den lijve ervaren dat vitaliteit en gezondheid invloed hebben op je werk. Het vinden van de juiste balans tussen werk en privé was voor hem de grootste uitdaging. Na een coachingstraject met SamenMeester voelt Nico zich rustiger en fitter en is hij klaar voor de volgende stap in zijn carrière.

Nico werkt ruim elf jaar als BIM-engineer bij consultancy- en engineersbureau Bilfinger Tebodin in Hengelo. Toen hij na een lange periode thuis eindelijk weer aan het werk ging, bleven de pijnklachten hem bezighouden. “Door de pijn kon ik me niet concentreren op mijn werk. Ik was er met mijn hoofd niet bij, mijn gedachten dwaalden vaak af. Doordat ik niet optimaal functioneerde, kreeg ik extra stress. Zeker omdat ik aan meerdere projecten tegelijk werkte en de druk hoog was.”

Balans

Nico voelde dat hij iets moest veranderen. Zijn werkgever zorgde voor een aangepaste werkplek, maar daarmee was hij er nog niet. “Ik was zoekende naar de juiste balans en mindset om negatieve gedachten om te kunnen zetten. Via LinkedIn las ik een bericht van Inge over haar visie op vitaliteit: mentale rust, gezonde voeding en beweging. Dat bericht inspireerde mij. Ik heb contact opgenomen om te bekijken of Inge mij kon helpen in mijn zoektocht.”

Ander perspectief

Met de volle support van zijn leidinggevende startte Nico een één-op-één coachingstraject van Samen Meester. Nico: “Het traject begon met een intake en CVI (Core Values Index, red.) assessment, om inzicht te krijgen in mijn persoonlijkheid en kernwaarden. Ik weet nu beter wat mijn kwaliteiten zijn en hoe ik dingen van nature doe, maar ook op welke vlakken ik mij kan ontwikkelen. Prioriteiten stellen en balans vinden bijvoorbeeld. Door hier bewuster op te letten, wordt mijn leven makkelijker en leuker.”  

De coachingsgesprekken die volgden hebben Nico en Inge vooral wandelend gevoerd. “Door mijn pijnklachten was ik het plezier in wandelen een beetje kwijtgeraakt. Het voelde als ‘moeten’. Mede door de wandelingen met Inge heb ik ervaren hoe plezierig en ontspannend dit is. We hebben diepgaande gesprekken gevoerd en Inge heeft me tools aangereikt om vanuit een ander perspectief naar situaties te kijken. Die blik van buitenaf had ik nodig. Ook heb ik geleerd dat het belangrijk is mij te concentreren op de dingen ik zelf leuk en goed vind, zowel in mijn werk als privé.”

Stressvrij en fit

Het coachingstraject van Samen Meester bleek voor Nico het juiste duwtje in de rug. “Door kleine dingen te veranderen heb ik grote stappen gezet. Ik voel me rustiger en fitter, heb minder stress en zeg minder vaak ‘nee’. Op mijn werk gaat het goed. Ik heb weer ruimte in mijn hoofd om mij te ontwikkelen en ben erg blij dat ik mijn opleiding tot Projectmanager onlangs heb afgerond. Doordat ik situaties beter overzie gaat plannen makkelijker en ervaar ik meer rust in mijn werk. Ik kan weer de kwaliteit leveren die ik wil. Daarnaast ben ik in mijn vrije tijd veel actiever. Ik wandel veel, heb het mountainbiken en kickboksen weer opgepakt en doe leuke dingen met mijn kinderen. Inge heeft mij geholpen de knop om te zetten naar een positieve mindset en dat is heel waardevol. Ik voel me gelukkig en ben een betere versie van mijzelf geworden.”

Klik hier voor meer blogs