Ik gun iedereen kerstpakketten het hele jaar door.

19-12-2019

Een kerstpakket krijg je van je werkgever aan het einde van het jaar als dank en waardering voor je inzet van het afgelopen jaar. Maar waarom eenmalig aan het einde van het jaar?

Niet een eenmalig moment maar op alle 365 dagen in het jaar een blijk van waardering ontvangen, dankbaarheid en aandacht krijgen op een “onverwacht” moment, dat gun ik iedereen.

Een kind dat zich goed gedraagt of een mooie tekening maakt voor jou, geef je ook meteen een compliment en ben je dankbaar voor zoiets moois. Mijn zoon zei laatst: “mama, jij bent ook nog een kind hoor. Een kind van je vader en je moeder!” Dus tja, nog een reden om ook volwassenen te waarderen en belonen.

Een kerstpakket heeft ieder jaar een andere inhoud. Het is altijd weer een verrassing wat er in de grote doos zit of wat de inhoud van de envelop is. Dat geldt ook voor de waardering alle 365 dagen van het jaar. De ene dag is dat een geïnteresseerd gesprek, een andere keer is dat het halen van een kop koffie voor een ander of het samen vieren van een succesmoment. Oprechte interesse en aandacht is de hoogst mogelijk haalbare manier van waardering. Telkens een ander kerstpakket wat je mag uitdelen of ontvangen, gaaf toch!

Als zelfstandig ondernemer heb ik aan het einde van dit jaar geen kerstpakket gekregen. Ik ben de gelukkige die ze het hele jaar door heeft mogen ontvangen en geven. Van alles en iedereen op de meest grote en kleine manieren, zichtbaar en onzichtbaar, bewust en onbewust. Dank daarvoor, dat geeft mij een gevoel van waardering en dankbaarheid het hele jaar door. SamenMeester, vooruit in vitaliteit.

Klik hier voor meer blogs