Ervaring, eigenwijs, andere aanpak geeft?

26-08-2019 | Organisatie

Als je mij echt zou kennen, dan zou je weten dat ik de geur van beton heerlijk vind.

Als 8 jarig meisje ging ik met mijn familie verhuizen en lieten mijn ouders een nieuw huis bouwen. Ik kan mij nog zo goed herinneren dat ik daar liep en keek hoe ons toekomstige huis werd gebouwd. Die geur is mij altijd bijgebleven.

Tijdens mijn jonge jaren tekende en ontwierp ik veel huizen. Plattegronden werden gemaakt en het inrichten kon beginnen. Ik kon mij daar in verliezen en droomde alsof ik daar al op de bank zat.

Na de havo een vervolgopleiding kiezen was voor mij dan ook geen moeilijke keuze. Ik wist het meteen, ik wilde naar de HTS Bouwkunde. Geen idee wat ik wilde worden, maar daar wilde ik heen. Zo gezegd, zo gedaan!

Een mannenbolwerk, projectmatig werken, extra hard je best doen om je staande te houden tussen de jongens. Wat een mooie tijd. Stage bij een aannemer of architectenbureau, ik kon kiezen. Maar ik wilde wat anders. Niet de standaard zoals alle studenten. Ik wist dat ik nooit werkvoorbereider, uitvoerder, calculator of architect wilde worden, dus waarom dan daar stage lopen. Mijn mentor stond achter mijn "eigenwijze wens" en we hebben samen gezocht naar een alternatief binnen de kaders van de opleiding.

Mijn werkervaring heb ik opgebouwd bij aannemersbedrijven en een interieurarchitectenbureau en leerde daar vanuit verschillende functies de “zachte kant” van de “harde bouwwereld” kennen. Wat mooi dat een geur en een ervaring in mijn jeugd de aanleiding zijn geweest van zoveel moois.

De afgelopen 5 jaar heb ik vele mooie projecten gedaan als zzp-er (projectmanager) en nu is het tijd om weer eigenwijs een ander traject te volgen dan alle anderen in de bouw. SamenMeester brengt het projectmanagement en leefstijlcoaching (een andere interesse van mij) samen en gaat bouwen aan de vitaliteit en gezondheid van bouw gerelateerde organisaties en hun medewerkers. Harde organisatiedoelstelling en het welzijn van de (huidige) medewerkers in balans brengen. Een uitdaging waar ik klaar voor ben.

In alle voorgaande jaren heeft mijn eigenwijsheid en een andere aanpak mij ver gebracht. Waarom dan nu niet? Het begint bij 1 persoon die erin gelooft en daarbij wil meewerken. Ben jij dat dit keer?

Klik hier voor meer blogs