7 vitaliteit tips voor duurzaam inzetbare medewerkers

28-09-2020

Vorige week stond de gehele week landelijk in het teken van vitaliteit. SamenMeester heeft elke dag een tip gedeeld op het gebied van gezondheid en vitaliteit in relatie tot duurzaam inzetbare medewerkers. Hieronder nogmaals alle tips op een rij en direct toepasbaar.

Tip1:

Let op wat je zegt. Woorden hebben invloed op je gezondheid.
Vervang in je verhalen het woord "lastig" door "niet makkelijk". Ik ben benieuwd hoe jij dit ervaart en wat dit met je doet? Het is niet makkelijk. Voor een (simpele) bijdrage aan een gezonder leven, het proberen wel waard.

Tip 2:

Durf (om hulp) te vragen. “Wil je even met mij mee kijk (vanuit een vierogen principe)”. “Ik kom er niet uit, hoe kijk jij hier tegenaan”. “Wat vond je van mijn presentatie?” Kwetsbaarheid is een kracht!

Tip 3:

Waar krijg jij energie van? Wie geeft jouw energie? Welke dagelijkse werkzaamheden geven of kosten jou energie? Maak eens een lijstje van bv. je dagelijkse werkzaamheden en plaats er een + (geeft energie) of - (kost energie) achter. Het geeft je direct inzicht.

Tip 4:

Help je medewerkers met het werken aan hun doel(en). Middels het tool van SamenMeester (Samen je doel Meester) kun jij je medewerkers hierbij ondersteunen.  Kijk hiervoor bij de diensten van SamenMeester.

Tip 5:

Maak het niet ingewikkeld, hou het klein.  Werken aan en met duurzame inzetbare medewerkers gaat stap voor stap. Hoe kleiner de stap, des te duurzamer en blijvender het is.

Tip 6:

Sommige situaties gebeuren en kun je “gebruiken” om te weten waar jij voor staat of ter bevestiging wat voor jou belangrijk is. Kijk eens in de spiegel, complimenteer jezelf voor de goede dingen die je bijdraagt aan jouw afdeling en geef jezelf positief advies wat beter kan. Wees lief en eerlijk naar jezelf en doe het voor jezelf.

Tip 7:

Sommige situaties gebeuren en kun je “gebruiken” om te weten waar jij voor staat of ter bevestiging wat voor jou belangrijk is. Onderga die momenten, bekijk het van de andere kant en haal er je lering uit.

Klik hier voor meer blogs