“We mogen als professionele partner meer op onze strepen staan”

30-04-2021

Toen Coen Kienhuis een piek in projecten bij Home4U - onderdeel van Kienhuis Bouwmanagement - zag aankomen, deed hij een beroep op Inge Meester, een oude bekende uit de bouwwereld. “Inge heeft ons gestuurd en aan het denken gezet.”

Home4U richt zich op kopersbegeleiding, huurdersbegeleiding , VvE-beheer en verhuurbeheer. Het bedrijf is gevestigd in Almelo en heeft door de florerende woningmarkt een goedgevulde projectagenda. In 2020 zoekt directeur Coen Kienhuis contact met Inge Meester om tijdelijk bij te springen als kopersbegeleider. Wat hij dan niet weet, is dat Inge zich sinds 2019 met SamenMeester focust op de begeleiding en advisering van bouwbedrijven die het maximale uit hun organisatie en medewerkers willen halen. Kienhuis: “Dat kwam eigenlijk heel goed uit, want we wisten dat we processen konden optimaliseren en zo méér uit onze medewerkers konden halen”, aldus Kienhuis. “Maar zoals dat gaat in drukke tijden, krijgt dit geen prioriteit. Terwijl het een lange termijn investering is waar iedereen profijt van heeft.”

Scherp zijn

Inge draaide een aantal maanden als volwaardige kopersbegeleider mee op de werkvloer. Als ervaren en positief kritische adviseur signaleerde ze waar de knelpunten in projecten zaten en waar kostbare tijd verloren ging. Kienhuis: “Vooral in de beginfase van een woningbouwproject lieten wij kansen liggen. Op welke manier ga je een opdracht aan? Inge constateerde dat we als Home4U niet scherp genoeg waren op de aangeleverde basisstukken, waardoor we later in het project tegen muren opliepen. Frustrerend voor onze medewerkers en soms ook voor klanten. Inge adviseerde ons eerder bij de opdrachtgever aan tafel te gaan zitten. Door vanaf het begin mee te denken en kwaliteitseisen te stellen, verloopt het hele traject veel beter en efficiënter. Dat heeft ons gestuurd en aan het denken gezet. We mogen als professionele partner meer op onze strepen staan. Dat besef is geland dankzij Inge.”

Nieuwe energie

Waar staan jullie als Home4U voor? Wat willen jullie uitstralen naar klanten? Waar ligt jullie kracht? Vragen die tijdens Inges werkzaamheden als kopersbegeleider regelmatig terugkwamen. Zowel directie als medewerkers hadden er geen eenduidig antwoord op. Kienhuis: “Ook op dit vlak heeft Inge ons enorm vooruit geholpen. Tijdens een aantal brainstormsessies hebben we met het team open gesproken over waar we voor staan en waar we naartoe willen. Met haar positieve energie en ervaring als coach wist Inge dit proces perfect te begeleiden. Het gaf onze medewerkers een goed gevoel dat ze mee konden denken en hun inbreng gewaardeerd werd. Een concreet resultaat van deze sessie, is dat we ons méér bewust zijn van hoe we ons presenteren naar de klant en welke kwaliteitseisen daarbij horen. We zijn inmiddels bezig met een nieuwe bedrijfspresentatie en ook de website pakken we aan. Mooie stappen die het hele team en onze business nieuwe energie geven.”

Klik hier voor meer blogs