Even voorstellen

Hoi, ik ben Inge Meester, de kracht achter SamenMeester. Mijn persoonlijke ervaring is dat een succesvolle organisatie altijd samen gaat met aandacht voor de mensen, en andersom. Werk en privé zijn met elkaar verweven. Als een persoon zich gehoord voelt, gezond en vitaal is, plukt de werkgever hier (ook) de vruchten van. Om organisaties vooruit te kunnen helpen op het gebied van vitaliteit, ben ik in 2013 gestart met SamenMeester.

Vanuit een helicopterview

Voordat ik startte als zelfstandig ondernemer werkte ik in loondienst bij een MKB-bedrijf. In mijn laatste jaar ervoer ik stress en dat uitte zich in lichamelijke klachten: galstenen! Volgens de artsen zou ik met een operatie weer snel de oude zijn en mijn werk weer kunnen oppakken. Door ‘uit de situatie te stappen’ en neutraal en vanuit een helikopterview naar mijn situatie te kijken, zag ik echter een andere oplossing. Mijn lichaam was uit balans. En dat kwam grotendeels door mijn werkomgeving. Wat doe je dan? Een aspirine tegen de hoofdpijn nemen of zorgen dat je geen hoofdpijn krijgt?

Ik koos ervoor het probleem achter het probleem op te lossen. Geen operatie, maar mijzelf weer in balans brengen door veranderingen in mijn werkomgeving te creëren. De organisatie gezond en vitaal maken, waardoor ik mijzelf ook weer gezond en vitaal zou gaan voelen. Dat werkte: mijn klachten verdwenen zonder een operatiekamer te hebben gezien.

Intrinsieke motivatie

Mijn interesse in gezondheid en vitaliteit is aangewakkerd door mijn gezondheid. Een eigen ervaring is meestal de beste motivatie. Om niet alleen vanuit ervaring te spreken heb ik de opleiding tot leefstijlcoach afgerond. Ook hieruit blijkt dat intrinsieke motivatie, de vraag achter de vraag en lange termijn belangrijke steekwoorden zijn.

Waarom ik mijn kennis als leefstijlcoach inzet voor bedrijven in de bouwbranche? Omdat ik veel affiniteit heb met deze sector en dezelfde taal spreek. Na het behalen van mijn diploma HTS Bouwkunde werkte ik jarenlang als interim projectmanager, coördinator, conceptbewaker en (woon)adviseur in de bouw. Tot mijn opdrachtgevers behoorden veel aannemers, interieurbouwers, interieurarchitecten en gemeenten. Ik werd vaak ingezet om een tijdelijk probleem op de werkvloer op te lossen, maar zag al snel dat er vaak een grotere vraag áchter de vraag zit, die alles te maken heeft met de vitaliteit van de organisatie en het beleid op lange termijn. Met SamenMeester snijd ik deze vragen aan en gaan we samen, stap voor stap, vooruit in vitaliteit.

Wilt u ook vooruit in het belang van uw organisatie en uw medewerkers? Neem contact met mij op.

contact

SamenMeester staat voor de volgende wijsheden

Balans

Alles in evenwicht, waarbij het een niet zonder het ander kan.

Groei

Groei geeft ervaringen, uitdaging en kennis. Dat brengt je vooruit.

Resultaat

Daar doen we het voor, als stip op de horizon.

Oprecht

Eerlijkheid met betekenis, direct vanuit je hart.

Samen

Ieder heeft zijn eigen kwaliteiten. Door samen te werken kom je verder.