Verander de leefstijl

Voor medewerkers die van een standaard leven en dito baan naar een gezonde en duurzame leefstijl willen.

Balans - Resultaat - Groei - Oprecht - Samen

direct aanmelden

In de bouwsector heeft meer dan 50% van het bouwpersoneel overgewicht en 20% ernstig overgewicht. Daarnaast ervaart 72% van het UTA personeel werkdruk, 74% ervaart mentale werkbelasting en 55% op de bouwplaats ervaart fysieke klachten.

De noodzaak is dus hoog om in het huidige personeel te investeren. Uitval van personeel wil je als werkgever uiteraard voorkomen of waar mogelijk beperken. Uitval brengt naast een vervelende situatie voor het uitgevallen personeelslid en verzuimkosten ook extra werkdruk bij het overige personeel. Bij huidig personeel dus die al werkdruk en mentale werkbelasting ervaren. Een negatieve vicieuze cirkel die doorbroken moet worden door te investeren in duurzaam inzetbaar personeel. Helemaal omdat nieuw personeel schaars is.

Doorbreken van vicieuze cirkel

SamenMeester doorbreekt  deze negatieve vicieuze cirkel. Door middel van leefstijl coaching laat SamenMeester de medewerker anders kijken naar zijn/haar situatie en zet de medewerker (weer terug) in zijn/haar kracht. Voor iedere medewerker is dat een andere “knop” waar aan gedraaid moet worden. Mensenwerk is immers maatwerk. Uiteindelijk zal de medewerker sterker uit de situatie terug komen met een wenselijk veranderde leefstijl en een hernieuwde versie van zichzelf. Door medewerkers weer in hun kracht te zetten zullen zij weer positief bijdragen aan het succes van de organisatie.

  • geef persoonlijke ontwikkeling prioriteit;
  • investeer in personeel;
  • ervaar de vooruitgang op de werkvloer.

Een blije en duurzaam inzetbare medewerker zorgt onder andere voor een positieve werksfeer op de werkvloer en is een ambassadeur voor de organisatie. Ambassadeurs fungeren als een magneet die nieuw medewerkers aantrekken. Een positieve vicieuze cirkel is gecreëerd. 

Herken jij een medewerker of jezelf hierin?

  • moeite hebben met eigen grenzen aangeven en hier geregeld overheen gaan;
  • zeggen een andere leefstijl te willen maar niet in actie komen en/of weten hoe;
  • slecht slapen, slecht humeur en/of geen plezier in werken;
  • gestressd en/of overprikkeld zijn;
  • gebrek aan zelfvertrouwen;
  • niet gefocust en/of fouten maken;
  • moeite met prioriteiten stellen.

direct samenmeester inschakelen

 

In 7 sessies naar een nieuwe leefstijl

Het coaching programma “Verander je Leestijl” is een uitgebreid programma van 7 sessie verdeeld over ca. 5 maanden. Het programma heeft een logische opbouw waarbij we werken naar een moment dat de medewerker zelf voldoende tools, kennis en ervaringen heeft opgedaan om zijn/haar leefstijlverandering ook vast te houden. Beweging, voeding, ademhaling, inspanning, ontspanning, doelen stellen, kernwaarden bepalen en zijn/haar mindset komen allemaal aan bod. Afhankelijk van de situatie betrekt SamenMeester ook de rol van de werkgever hierbij. 

Middels een procesverslag dat de medewerker zelf maakt, geeft hij/zij zelf aan wat het vertrekpunt was en wat er in 7 sessies is bereikt. 

Yes

Na het programma is jouw medewerker een betere versie van zichzelf en leeft de leefstijl die hij/zij wenst. Hij/zij heeft tevens handvaten en tools in handen om terugval naar een oud patroon te voorkomen. Het succes is te herkennen aan een vrolijkere en krachtigere medewerker met een positievere houding en andere mentaliteit. Een duurzame medewerker om samen vooruit te gaan. 

aanmelden

Uiteraard is coaching maatwerk en is het programma ook in lichtere of zwaardere vorm uitvoerbaar. Ieder traject start altijd eerst met een gratis kennismakingsgesprek. Wees nieuwsgierig, openminded en neem contact op.

Prijs op aanvraag

Lees wat het afnemen van dit bouwpakket voor een klant van SamenMeester heeft betekend.

"Ik heb een nieuwe balans gevonden"